«Турбота про здоров'я-це найважливіша праця вчителя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя, світогляд , розумовий розвиток, міцність знань, віра у свої сили» В.О.Сухомлинський
Раціональне харчування тих, хто навчається - одна з умов створення здоров`язберігаючого середовища в загальноосвітніх установах, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти.
Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології. Найважливішою умовою для підтримки здоров'я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне живлення. Питання організації шкільного харчування останніми роками викликають підвищену зацікавленість.
Основу передбачуваних підходів складає впровадження нових схем харчування школярів і використання сучасного високоякісного устаткування, що дозволяє при мінімальних витратах забезпечити харчування школярів на рівні вимог сьогоднішнього дня.
Тому адміністрація школи сьогодні приділяє велику увагу питанням життя і здоров'я дітей і підлітків. Особливо зараз гостро встало питання про організацію раціонального шкільного харчування. Харчування має бути збалансованим, протягом дня дитина має отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Якщо врахувати, що велику частину часу діти проводять в школі, то і повноцінно харчуватися вони повинні тут, у стінах навчального закладу. Облік обідів, якість приготування, організація споживання їжі ретельно контролюється адміністрацією школи та медперсоналом. У нашій їдальні виконуються всі санітарно – епідеміологічні вимоги до організації харчування дітей, що навчаються в школі. Усі приміщення укомплектовані необхідним устаткуванням. Під час реконструкції закладу був проведений ремонт їдальні та харчоблоку. Проведено оснащення обладнанням для обробки сировини, приготування їжі, її роздачі, збору і миття посуду. Перед входом в приміщення їдальні для миття рук організовано спеціальне місце, обладнане рукомийниками. У меню школярів систематично включаються страви з м'яса, риби, молока. В організації харчування дітей є ще багато невирішених проблем.
На разі ми працюємо над питаннями:
- Поліпшення якості харчування школярів і забезпечення його безпеки;
- Організації правильного, збалансованого харчування дітей і підлітків з врахуванням їх вікових особливостей;
- Продовженням формування навичок здорового харчування здобувачів освіти і їх батьків;
- Удосконаленням меню з урахуванням порад Євгена Клопотенка
- Надавати соціальну підтримку окремим категоріям школярів.